Terina de ficat cu sos de afine

de Oana in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2010 | 15952 vizualizari

 

Un deliciu! Reteta by Irina

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 2 cepe
  • un pachet de unt
  • 2-3 fire de cimbru
  • 2 fire de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de coniac
  • 5 linguri de fistic
  • 10 g gelatina
  • sos de afine (de la un borcan cu dulceata de afine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat cu sos de afine:

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii curatati si spalati. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul(proaspete) si dafinul, apoi se lasa la foc mic pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, rozmarin si foile de dafin si se mixeaza cu blenderul pana se obtine o pasta fina. Gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat, apoi se pune peste pasta de ficat. Se adauga apoi fisticul (se poate inlocui sau combina cu nuca macinata, dupa gust) si coniacul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune folie de plastic intr-o tava si se toarna amestecul, iar pe deasupra se presara fistic pana se acopera. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se scoate pe un platou, se feliaza si se stropeste cu sos de afine.

 

Aici este reteta Irinei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gustare festiva din cascaval in cosulete